2016. december 17.

Merevedési zavarok




A merevedési zavarok több férfit érintenek, mint gondolnánk. Talán a 40-es feletti feleségek sokat tudnának erről beszélni, bár fiatal korban is felléphet. Az USA-ban a 40 év feletti férfiak 40%-a szenved merevedési zavarban. A merevedési zavarnak több oka is lehet. Én itt szeretnék az egyik okára összpontosítani, ami nagyon gyakran a kiváltója ennek a kellemetlen tünetnek. Ez pedig nem más, mint az étrend. A helytelen étrend rendkívül gyakran idéz elő merevedési zavarokat, ami a férfi életét nem csak kellemetlenné teheti, de egyenesen veszélybe is sodorhatja, mint azt a későbbiekben látni fogjuk.

Először nézzük, hogyan idéz elő problémát a helytelen étrend a férfiasságban. Artériáink “eldugulhatnak” a plakkok lerakódásaitól. A szív közeli artériák is beszűkülhetnek ezektől a lerakódásoktól, pedig azok viszonylag nagy átmérőjűek. A péniszben lévő artériák sokkal kisebbek, így talán először ezekben a kis erekben észlelhető az ér beszűkülése, ami úgy jelzi jelenlétét, hogy a vérellátás nem lesz megfelelő, így a merevedéssel is lehetnek problémák. Ezért is van az, hogy a merevedési zavar és a szívbetegség között szoros a kapcsolat. A merevedési zavarra tekinthetünk úgy, mint a szívbetegség első számú jelére. Ekkor még csak a péniszben lévő erek vannak eldugulva, és egyelőre csak az nem kap megfelelő vérellátást. A probléma maximum egy kudarcot vallott esti próbálkozás. Viszont ezeket a kellemetlen estéket komolyan kell venni, mert ezek jelzik a szívbetegség közeledését. Amikor ereink úgy eldugulnak, hogy a szív közeli, nagyobb artériák is elzárulnak, akkor már a szív lesz, ami vérhiányban szenved, és az már nem csak kellemetlen estéhez, de halálhoz is vezethet. Egy merevedési zavarral kezelt férfinek 50-szer nagyobb esélye van a szívinfarktus általi halára.
(A szívinfarktusról olvashatsz bővebben weboldalamon)

Az alacsony zsírtartalmú, növényi étrenden nem csak a szív közeli artériák, de a péniszben lévő artériák is kitisztulhatnak, így nagyobb esélyünk lesz a szívinfarktus elkerülésére, és egy szenvedélyes éjszakára.

A jobb véráramlat az idegeket is jobban ellátja vérrel, így az élvezeti érzés fokozódik. Ezt a hölgyek fogják leginkább tapasztalni. Ha valaki pedig cukorbeteg és neuropátiás fájdalmak gyötrik, ne lepődjön meg, ha a helyes étrenden megszűnnek a fájdalmak. Nem csak a péniszben, de az idegekben is eldugulhat az ér, és ha ezek kitisztulnak, a fájdalmak is megszűnhetnek. Ez a fájdalom megszűnése akár napokon belül is észlelhető.
(A neuropátiás.fájdalmakról bővebben olvashatsz a weboldalamon)

Bónuszként jobb lesz a hormonháztartás és a termékenység is. Nem utolsó sorban jobban fogjuk magunkat érezni, és a jó közérzet nem elhanyagolandó nem csak a szexuális életünk szempontjából.

Hallgassuk meg Dr. Neal Barnardot:
.



..............oOo...............

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
A weboldalt készítette és szerkeszti: Szalontai Teréz